https://religiousopinions.com
Slider Image

Finalisti American Idol-a Tko su kršćanski

Volite ili mrzite, American Idol jedna je od najpopularnijih emisija u Americi. Izvođači iz Top 12 postali su zvijezde u mnogim žanrovima, uključujući Christian, Evanđelje, Top 40 / Pop i Country. Mnogi od njih ili su započeli u crkvi ili završili na evanđeoskim kartama. Iako su svake sezone kršćani činili Top 12/13, do sada su ih sezone 11, 8 i 6 imali najviše.

12. sezona natjecatelji

Finalistica Amber Holcomb sudjeluje na FOX-ovoj zabavi finalista 'American Idol' u The Groveu, 7. ožujka 2013. u Los Angelesu, California. Fotografiju Kevin Winter / Getty Images

U 12. sezoni nastupilo je devet od deset natjecatelja temeljenih na vjeri.

Colton Dixon (sezona 11)

Colton Dixon. Kevin Winter / Getty slike

Coltona i njegovu sestru Schyler prvi put smo vidjeli 2011. godine kada su bili na audiciji za nastup. Ne čineći Top 24, Schyler je drugi pokušao 2012. godine i Colton je bio tu zbog moralne podrške. Suci su inzistirali i na audiciji i oboje su dobili zlatne karte u Hollywoodu. Schyler nije uspio do kraja, ali Colton je otišao do kraja.

Iako se emisija nije usredotočila na njegovu vjeru, Coltonov facebook nije ostavio sumnju u to koliko je jak. Kad su ga producenti emisije upozorili da bi ga njegove "religiozne izjave" mogle koštati AI krune, on još uvijek nije odskakao govoreći da će radije udovoljiti Bogu nego čovjeku udovoljiti.

Colton je izglasan 26. travnja 2012.

  • Colton Dixon frizura

Erika Van Pelt (sezona 11)

Erika Van Pelt. Kevin Winter / Getty slike

Kad je Erika bila djevojčica, majka ju je potaknula da joj se pridruži sestra u pjevanju u dječjem zboru u crkvi. Kad joj je bilo sedam godina, snažni vokalni talenti pripali su joj spot pjevajući solo s zborom za odrasle. Ona navodi jedan od svojih glavnih glazbenih utjecaja kao Kim Burrell. Erika je izglasana 22. ožujka 2012.

Heejun Han (sezona 11)

Heejun Han. Kevin Winter / Getty slike

22-godišnji korejsko-američki neprofitni organizator iz New Yorka smatra da je prvi muški natjecatelj istočnoazijskog porijekla koji je stigao sve do vrha 13. Svoj osobni račun na Twitteru objavljuje svoju vjeru u svijet govoreći, "SVE ZA BOG SVE PO BOGU" u odjeljku "o meni". Heejun je stigao do prvih 9, eliminiran 29. ožujka 2012.

Jeremy Rosado (sezona 11)

Jeremy Rosado. Kevin Winter / Getty slike

19-godišnji recepcioner na klinici za zarazne bolesti sa Floride bio je prvi natjecatelj koji je izabran iz 11. sezone. Rosado, koji također služi kao vođa bogoslužja u svojoj crkvi, međunarodno ministarstvo LifeChanging, nije ga pustio da uspori. Pojavio se sljedećeg ponedjeljka na Live With Kelly, a izveo je "Gravity" Shawna McDonalda. Jeremy navodi Francesce Battistelli, Kirka Franklina i Izraela Houghtona kao svoje omiljene umjetnike. Jeremy je eliminiran 8. ožujka 2012.

Joshua Ledet (sezona 11)

Joshua Ledet. Kevin Winter / Getty slike

Joshua Ledet dolazi iz snažne crkvene pozadine. Sin pastora, svaki tjedan pjeva u crkvi Doma molitvene svetosti u svom rodnom gradu Westlakeu, Louisiana, sa svojih sedam braće i sestara. Josh i njegov brat Jason pišu većinu pjesama koje pjevaju.

Jacob Lusk (sezona 10)

Jacob Lusk. Kevin Winter / Getty slike

Kad je Jacob Lusk u 10. sezoni završio finale American Idol-a, sa sobom je ponio višegodišnje iskustvo i talent crkveni zborovi koji su ljude i suce podigli na noge. Spa concierge iz Comptona bio je istaknuti izvođač na proslavi duhovnog iskustva 2010. s evanđeoskim zvijezdama Vanessom Bell Armstrong i Benom Tankardom.

U trenutku izdvajanja za Idola, Randy Jackson je Jakovljevu predstavu "Bog blagoslovi dijete" tijekom holivudskog tjedna nazvao najboljom u povijesti emisije.

Didi Benami (sezona 9)

Didi Benami. Michael Buckner / Getty Images

Finalistica 9. sezone Didi Benami bila je konobarica koja je živjela u Los Angelesu kad se plasirala u AI finale. Bivša studentica na Sveučilištu Belmont rekla je da joj je smrt najbolje prijateljice Rebeke Joy Lear dala inspiraciju za isprobavanje.

Didi je bio treći finalista koji se vratio kući u sezoni 9.

Lacey Brown (sezona 9)

Lacey Brown. Jason Merritt / Getty Images

Lacey Brown bila je prva finalistkinja koja se vratila kući u devetoj sezoni, nakon što je izbačena iz emisije 17. ožujka. Kći sustorijevaca crkve Victory u gradu Amarillo u Teksasu Lacey je radila s koledžom u crkvi prije nego što je isprobala po AI po drugi put. Ona je to napravio da Hollywood tjedan u sezoni 8but nije napraviti rez do konačnog 12.

Tim Urban (sezona 9)

Tim Urban. Michael Buckner / Getty Images

Kad je Tim Urban 2009. godine bio na audiciji za American Idol, nije mu bio stranac na pozornici, nastupajući oko Dallasa sa svojim bendom na raznim crkvama i priredbama. Člana glumaca, modela i talenta za Krista (AMTC) podržao je internetski blog "Glasajte za najgore", ali to nije bilo dovoljno da ga spriječi da ode 21. travnja kući.

Danny Gokey (sezona 8)

Danny Gokey - promocija 2010. RCA - Fotograf: Andrew Southam

Danny Gokey došao je u 8. sezonu American Idol kao direktor crkvene glazbe iz Milwaukeea, Wisconsin. Njegova priča o gubitku supruge Sophie samo mjesec dana prije nego što je audicija osvojila srca Amerike, a njegov talent i skromni duh odveli su ga dublje. Sezonu je završio kao finalist za treće mjesto.

Godine 2009. Gokey je potpisao s 19 Recordings / RCA Nashville i izdao svoj najbolji album My Best Days . Godinu dana kasnije nominiran je za najboljeg novog / probojnog umjetnika na prvim godišnjim nagradama American Country Awards, ali izgubio je od Easton Corbina.

Kris Allen (sezona 8)

Kris Allen. Charley Gallay / Getty Images

Kris Allen preuzeo je titulu 8 idola u sezoni 2009. Član bogoslužja u New Life Church u svom rodnom gradu Conway, Arkansas, potpisan je za Jive Records nakon završetka sezone, a njegov debitantski album objavljen je 2009. godine.

Matt Giraud (sezona 8)

Matt Giraud. Kevin Winter / Getty slike

Matt Giraud došao je u 8. sezonu American Idol kao crkveni glazbenik koji je objavio dva indie CD-a. Njegova priča o Idolu završila je 29. travnja.

Michael Sarver (sezona 8)

Michael Sarver. Kevin Winter / Getty slike

Rodom iz Louisiane koji zove Jasper u Teksasu kući je počeo pisati pjesme u dobi od 14 godina. Tri godine kasnije naučio je svirati gitaru i te vještine pomogle su mu da vodi obožavanje u Harvest Church u Jasperu.

Michaelovo vrijeme na AI prišlo se kraju 26. ožujka, ali njegova je glazbena karijera tek počela. Potpisan je za Dream Records, neovisnu etiketu udruženu Universal Music Group, koju vodi Dream Center iz Los Angelesa, neprofitnu suradnju posvećenu pomoći unutarnjim gradovima.

Scott MacIntyre (sezona 8)

Scott MacIntyre. Scott MacIntyre

Kao prvi slijepi finalist na američkom idolu, Scott MacIntrye imao je životno iskustvo raditi ono što bi drugi smatrali da ne dolazi u obzir. Nakon što je kao dijete studirao glazbu na Kraljevskom glazbenom konzervatorijumu u Torontu, njegova se obitelj preselila u SAD i on je bio podučavan dok ga nisu primili na fakultet Barrett Honors College of University of Arizona i na 14 godina Herberger College of Fine Arts., primio je prestižnu stipendiju Marshall i UK Fulbright, a USA Today je svrstao u red dvadesetak najboljih studenata starijeg dodiplomskog studija. Sa 19 godina diplomirao je na ASU Summa Cum Laude i nastavio magistrirati na Royal Hollowayu, Sveučilištu u Londonu i na Royal College of Music u Engleskoj.

Jason Castro (sezona 7)

Jason Castro - Tko sam. atlantski

Sezonu 7 isporučio je Texan Jason Castro. Iako mu vjera nije igrana u predstavi, uvijek je bila uz njega. Nastup je završio s plasmanom u treću poziciju te se potpisao s Atlantic Recordsom. Njegov istoimeni, mainstream debi izašao je 2009. godine. Drugo izdanje na Atlanticu uslijedilo je godinu kasnije, s pet od osam pjesama koje su se ponovno pojavile. Razlika (osim pet novih pjesama) je u tome što sam Tko sam izdao na kršćansko tržište.

U intervjuu za The Christian Post, Jason je rekao da njegov plan ne uključuje kršćansko izdanje, ali pjesme koje je napisao izražavale su neko vrijeme u njegovom životu kada je imao čežnju za Bogom. Objasnio je rekavši: "Cijelo vrijeme sam bio toliko umoran, nisam ni imao energije da se pružim Bogu, i počeo sam u životu imati tu čežnju za više Boga. I želio sam više Boga u svom glazbe. Svakog dana mogu računati na to što ću se tamo povezati s njim. "

Chris Sligh (sezona 6)

Chris Sligh na godišnjem najboljem partyju za američki idol 2007. - Michael Buckner / Getty Images

Prije šeste sezone American Idol-a, Chris Sligh nije bio stranac ni glazbi ni crkvi. Sin vojnog kapelana, Chris započeo je ljubavnu vezu s glazbom u srednjoj školi. Koledž je bio pred-zakon na Pensacola Christian Collegeu dok se nije prebacio na Sveučilište Bob Jones kako bi stekao drugu godinu studija diplome iz glazbe. Glazbeno se isticao do te mjere da je bio pozvan na audiciju i za The Juilliard School i Metropolitan Opera u New Yorku, ali ti kudovi nisu ga spriječili da bude protjeran tijekom starije godine kada su ga uhvatili na koncertu kršćanskog rocka.

  • Iskoristite priliku na nešto prelijepom pregledu
  • Chris Sligh AI Foto galerija

Jordin Sparks (sezona 6)

Jordin Sparks. 2007 Getty Images

Jordin Sparks preuzeo je sezonu 6 Idol naslova 2007. U show je došla kao ´ Overall Spotlight Winner za GMA akademiju 2004. godine i s iskustvom gostovala kao pozadinska pjevačica s Michaelom W. Smithom.

Nakon Idola, Jordin se potpisao s Jive Recordsom i snažno pogodio Pop ljestvice. Iako su njezine pjesme više korisne nego religiozne, ona je oboje i prihvaća izazove da bude kršćanka u svjetovnom svijetu.

Objasnila je tijekom intervjua za 'Everyday Christian'. "Moja vjera bila je humungous dio načina na koji sam gledao na svoju karijeru. Počeo sam pjevati u crkvi vrlo mlad i to je odletjelo odatle. Svojim stavom čistoće vrlo pazim na ono što nosim i stihove u moje pjesme.

Lakisha Jones (sezona 6)

Lakisha Jones 2007 - na Entertainment Weekly-u i Vavoom-ovoj zabavi. Evan Agostini / Getty Images

U dobi od pet godina, Lakisha Jones započela je pjevati u baptističkoj crkvi Mount Zion u svom rodnom gradu Flint, Michigan. Odatle je krenulo pjevanje s nagrađivanim Madrigal pjevačima iz Srednje škole Flint, a zatim diplomom iz glazbe iz Univerziteta Michigan-Flint. Nakon preseljenja u Houston, Jones je radio u katedrali Abundant Life i šest godina pjevao u svom 70-članom zboru.

Nakon što je 9. svibnja napustio Idol na četvrtom mjestu i turneju Idol, Lakisha nije dugo sjedio prazninu. Pridružila se glumi 'The Purple Colour' na Broadwayu kao Church Solist i kao Sofia tijekom matinee nastupa.

Jonesov debi album So, Glad I'm Me ima datum izlaska 19. svibnja 2009.

Melinda Doolittle (sezona 6)

Melinda Doolittle - 2009. američke zvijezde u koncertu - Spring Break Tour. Kevin Winter / Getty slike

Nitko tko nije čuo kako Melinda Doolittle pjeva na American Idolu, ne bi vjerovao da je ona bila gluha sve do 7. razreda i redovito joj je učitelj zbora govorio da „samo izusti riječi“, ali bila je. Naposljetku, glazbena mažoretkinja sa Sveučilišta Belmont toliko ga je nadvladala da je radila kao profesionalni back-up pjevač za umjetnike poput Aaron Neville, Anointed, BeBe i CeCe Winans, Kirk Franklin, Alabama, Jonny Lang, Michael McDonald i Vanessa Bell Armstrong. Onda je došao Američki idol ...

Finalistica trećeg mjesta potpisala je s neovisnom izdavačkom kućom Hi-Fi Recordings u ljeto 2008. i izdala svoj debitantski CD, Coming Back to You, 3. veljače 2009.

Phil Stacey (sezona 6)

Phil Stacey - 2009. - Američke zvijezde u koncertu - Spring Break Tour. Kevin Winter / Getty slike

2006. godine, kada je Phil Stacey bio na audiciji za American Idol, bio je ministar glazbe i sitni časnik Treće klase u američkoj mornarici. Bio je i očekivan otac, koji je završio nedostajući rođenje njegove kćeri McKayla jer je ona rođena dok je čekao da mu dođe red da pjeva.

Ipak, ništa od toga nije ga spriječilo da prođe sve do prvih šest. U stvari, njegova obitelj, njegova crkva i prijatelji iz mornarice bili su neki od njegovih najjačih pristaša. Mornarica mu je čak dozvolila da krene na obilazak Idola, umjesto da se vrati na dužnost.

Nakon Idola, Stacey je objavio country album, ali manje od godinu dana kasnije prebacio je brzinu na Reunion Records, koji je svoj debi objavio 2009. godine.

  • Phil Stacey AI Foto galerija
  • Službena stranica Phil Stacey

Chris Daughtry (sezona 5)

Chris Daughtry - Američke glazbene nagrade 2008. Frederick M. Brown / Getty Images

Chris Daughtry uspio se izboriti za četvrto mjesto u petoj sezoni, nakon što je 10. svibnja izvučen iz showa. Dok je on roker i dalje, piše glazbu koja dolazi iz kršćanskih korijena i predstavlja kršćansku životnu perspektivu. Zapravo, Chris je pripadao kršćanskom rock sastavu zvanom Absent Element prije Idola.

Gostovao je s Danom vatre, njegov singl albuma "Home" dobro se snašao na Christian radiju, a pjevao je i back-up vokale na "Slow Down" (s albuma Revelation trećeg dana).

  • Profil Daughtry
  • Chris Daughtry AI fotogalerija
  • Daughtry Review

Mandisa (sezona 5)

Mandisa - promo 07. vrabac / EMI

Mandisa, rođen i odrastao u Citrus Heightsu u Kaliforniji, odrastao je pjevajući u crkvi. Prije sesije radila je kao rezervna pjevačica za razne umjetnike, uključujući Christian autoricu i govornicu Beth Moore, Sandi Patty, Shania Twain, Take 6 i Trisha Yearwood prije pete sezone American Idol-a. Mandisa je 5. aprila izabran za 9. mjesto i nastavio je potpisivati ​​se sa Sparrow Records početkom 2007. nakon završetka turneje Idol.

Mandisa je objavila dva gospel albuma i dva božićna albuma (jedan cjelovečernji i jedan EP).

  • Profil Mandisa

Carrie Underwood (sezona 4)

Carrie Underwood - 2009. Grammy. Frazer Harrison / Getty Images

Carrie Underwood, pobjednica 4 sezone, počela je pjevati kao mala djeca u crkvi. Iako je njezin žanr zemlja (a ima 50+ nagrada kako bi dokazao koliko je dobar u tome), njezini korijeni utemeljeni na vjeri još uvijek blistaju. Njezin singl, "Isuse, preuzmi kotač", osvojio je šest nagrada, proglašen je pjesmom Grammy Country Song of 2006, kao i singlom godine Dove Country of the Year, a kao melodija zvona prodao je više od milijun preuzimanja i dobio certifikat Platina.

  • "Kršćanska pjesma tjedna -" Isuse volan "
  • Carrie Underwood Biografija
  • Carrie Underwood AI fotogalerija
  • Akordi / stihovi za Carrie's Songs
  • Pregled
  • Pregled karnevalskih vožnja

George Huff (sezona 3)

George Huff. Ljubaznošću Word Recordsa

Nakon odrastanja pjevajući u crkvi, George Huff ušao je u središte pozornosti u trećoj sezoni Idola. U emisiji je ostao do 5. 5. 4. kada je eliminiran na petoj poziciji. Nakon turneje Idola, Huff je imao ponude nekoliko etiketa but potpisanih s Word-om. Njegovo debitantsko izdanje bio je božićni EP pod nazivom My Christmas EP, a stigao je u prodavaonicu 2004. Godinu dana kasnije izašla su Miracles, a George Huff 7. travnja 2009.

  • Pregled
  • George Huff dobiva golubnu kimu 2006. godine
  • Uragan Katrina ostavlja obitelj Georgea Huffa beskućnikom

Ruben Studdard (sezona 2)

Ruben Studdard. J Zapisi

Pobjednik druge sezone, Ruben Studdard, debitirao je R&B albumom ( Soulful ) koji je u prvom tjednu objavljivanja prodao preko 400 000 primjeraka. Njegovo drugo izdanje proizašlo je iz njegovih evanđeoskih korijena i pod naslovom Trebam anđela . Na evanđeoskim ljestvicama debitirala je na # 1 kao najprodavaniji evanđeoski prvijenac od Nu Nation Projekta Kirka Franklina 1998. godine, a na kraju je prodana u preko 500 000 primjeraka. Album broj tri, The Return ga je vratio u R&B, a album broj četiri, koji će objaviti 19. svibnja 2009., bit će naslovljen Love IS .

  • Profil Ruben Studdard
  • Pregled povratka
  • Izvedba glazbene karte Ruben Studdard

RJ Helton (sezona 1)

RJ Helton. B-obred

Sezona 1 na AI dao nam je RJ-a (Richard Jason) Helton, koji je 8/14/02 izbačen na peto mjesto. U jesen 2003. Helton je potpisao B-Rite Music, a njegov debitantski album, Real Life, hit prodavaonice 2004. Izdanje je stiglo pod brojem 14 na ljestvici Billboartovih Top Christian Albums, ali imalo je manju prodaju i Helton kao da je izblijedio iz pogleda.


18. listopada 2006. Helton se pojavio kao gost u emisiji voditelja emisije Larry Flick "OutQ in the morning", SIRIUS Satellite Radio. Na pitanje zašto više ne pjeva inspirativnu glazbu, Helton je odgovorio: "Mogu imati vjeru, ali ne mogu biti ono što želim biti. Dakle, puno toga su bile samo osobne stvari koje sam morao svladati i biti ponosan na to tko sam bio. Samo zato što sam gay, ne znači da ne mogu voljeti Boga. "

  • Pregled stvarnog života
10 najvažnijih šintoističkih svetišta

10 najvažnijih šintoističkih svetišta

Swami Vivekananda Pozadine

Swami Vivekananda Pozadine

Ekskomunikacija u Katoličkoj crkvi

Ekskomunikacija u Katoličkoj crkvi